vineri, 3 aprilie 2015

2. Vernisaj expoziție cercetași - 2 aprilie 2015

Astăzi 2 aprilie 2015, odată cu primele raze de soare din această primăvară, Complexul Național Muzeal „Curetea Domnească” și Consiliul Județean Dâmbovița au organizat vernisajul expoziției temporare „100 DE ANI DE CERCETĂȘIE ÎN ROMÂNIA și 25 de ani de la reînființarea Asociației Cercetașii României”.
Parteneri ai acestui eveniment au fost: Organizația Națională „Cercetașii României”, Centrul Local „Savant Gheorghe Munteanu Murgoci” București, Asociația Cultural-Științifică „In Memoriam Gheorghe Munteanu Murgoci” Ploiești, iar colaboratori: Centrul Local „Naparis” Pucioasa, Garnizoana Târgoviște și Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu Târgoviște”.
Cercetașii lupișori (clasele I-IV) de la Școala „Ioan Alexandru Brătescu Voinești” Târgoviște au interpretat imnul cercetașilor în deschiderea prezentărilor, electrizând admosfera cu glasurile lor cristaline. Cu toții am aflat apoi lucruri noi, atât despre cercetășia de odinioară, cât și despre activitatea asociației în zilele noastre, cu ajutorul invitaților, dar mai ales al fotografiilor și exponatelor, care ne-au stârnit curiozitatea și interesul.
O expoziție minunată și ireproșabil organizată, de un colectiv inimos de la Muzeul de Istorie, condus de doamna Elena Diaconu, care ne-a îmbogățit și ne-a luminat ziua,  reamintindu-ne cât de important este să ne cunoaștem trecutul pentru a putea privi cu mândrie spre viitor.
Expoziția poate fi vizitată toată luna aprilie iar în „Școala Altfel”, elevii sunt așteptați în mod special!
Mulțumim tuturor pentru atmosfera deosebită!

Ileana Bocanciu – Coordonator programe / ONCR – C.L. „Naparis”






























































Niciun comentariu:

Colții Doicii - 29 ianuarie 2023