marți, 5 ianuarie 2010

LA CLAIA DE PIATRĂ 2 ianuarie 2010

DATA: 2 ianuarie 2010
PARTICIPARE: Mihai Radu, Dragoş Ionescu, Gică Burlacu, Marius Popescu, Maria Simion, Cătălina Posta, Andra Prundaru, Marius Prundaru, Ileana Bocanciu
SCOP: Tură de antrenament în condiţii de iarnă.
DESFĂŞURARE: Am plecat la ora 8:00 din Fieni cu două maşini. Drumul pe Valea Ialomiţei, de la Pucheni până sus la Valea Brăteiului era plin de gropi şi zone îngheţate, destul de periculoase. Am sosit la troiţă în jur de ora 9:00 şi am pornit la drum pe o vreme umedă, după o noapte de ploaie torenţială. Am urcat până la stână fără probleme, uneori prin zăpadă, alteori pe poteca lată, îmbibată de apă. În golul alpin frigul pişca niţel, aşa că nu am putut sta prea mult la stână, doar cat să ciugulim câte ceva. Am urcat pe Platoul Carstic Lespezi (Senin), unde zăpada era mai mare şi mai crustată, am hălăduit pe aici o vreme, apoi am coborât prin carieră, până la organizarea de şantier  şi apoi în continuare până la maşini, unde am sosit în jurul orei 14:00. Vremea ne-a lăsat în pace şi la coborâre chiar a fost un pic de soare. Eu Marius, Cătălina şi Andra, ne-am retras pe poteca ce trece pe lângă avenul din Lespezi, care se afla în aceeaşi stare ca şi în anii trecuţi, ne aşteaptă să vedem ce e cu el.
Am revenit la Fieni în jurul orei 16:00 şi ne-am grupat în jurul ceaiului fierbinte sau a vinului fiert.  A fost o tură plăcută în care ne-am mai dezmorţiu puţin după nemişcarea din ultimele zile de sărbătoare.
Poze: Dragoş Ionescu şi Gică Burlacu
Filmare: Marius Popescu şi Gică Burlacu









Niciun comentariu:

Colții Doicii - 29 ianuarie 2023