vineri, 14 noiembrie 2014

10. Şcoală montană de iarnă - Activităţi şi conditii deosebite, pentru copii merituoşi!

Asociaţia Ecologică Floare de Colţ este o organizaţie neguvernamentală, înfiinţată în martie 2010, având ca scop atragerea tineretului în practicarea activităţilor ecologice şi a turismului montan specializat sau de agrement, în condiţii de deplină siguranţă şi cu protejarea mediului înconjurător.
În perioada 7-9 noiembrie 2014 s-au desfăşurat în Munţii Bucegi şi Leaota, activităţile practice ale proiectului „Şcoală montană de iarnă”, proiect finanţat de Direcţia Judeţena pentru Sport şi Tineret Dâmboviţa, realizat în parteneriat cu Organizaţia Naţională „Cercetaşii României” – Centrul Local „Naparis” şi Primăria oraşului Fieni. Condiţii deosebite de cazare  şi masă au fost oferite de Consiliul Judeţean prin intermediul SC Carpatmontana SRL.
Chiar dacă vremea nu a fost chiar de iarnă, participanţii bucurându-se de toamna lunga şi blândă, cei 30 de tineri cu vârsta între 14 şi 19 de ani, de la trei şcoli din judeţul Dâmboviţa (Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu” Pucioasa, Şcoala „Ioan Alexandru Brătescu Voineşti” şi Liceul Tehnologic „Nicolae Ciorănescu” din Târgovişte), iubitori ai muntelui şi cu rezultate deosebite la învăţătură,  au participat la o mulţime de provocări, care le-au pus la încercare curajul, voinţa şi tenacitatea.
Şi pentru că o să vină cu siguranţă şi zăpada, ei au învăţat despre echipamentul montan de iarnă, despre cum se abordează un traseu în funcţie de dificultatea lui şi a condiţiilor meteo, apoi  au făcut drumeţii, s-au căţărat pe stânci sau au coborât în rapel şi au respirat aerul umed al peşterilor. Nu au lipsit nici activităţile de ecologizare sau jocurile distractive şi de cunoaştere.
Proiectul a fost a 47-a etapă a programului „Natura ne învaţă primii paşi în viaţă”, program care a ajuns astfel la 2642 de participanţi.
Vă aşteptăm în continuare alături de noi!
Prundaru Marius,
Preşedinte AEFC – Coordonator proiect

Presa:
Gazeta Dâmboviţei
Ştiri ONG
Drumeţii Montane
Societal
EMunteNiciun comentariu: