luni, 23 mai 2011

2. Tura verde Rătei - Şutila - 22 mai 2011

Pentru a sărbători la înălţime Sf. Constantin şi Elena, am ales să facem duminică 22 mai 2011, o tură în Munţii Leaota pentru verificarea traseului cruce roşie, care urmează a fi remarcat în luna iulie 2011.

Au participat:

  1. Marius Prundaru – Preşedinte AEFC, membru simpatizant ATC, lider ONCR – CL. „Naparis” Pucioasa
  2. Nicu Posta – Consilier Ştiinţific AEFC, preşedinte de onoare ATC, lider ONCR – CL. „Naparis” Pucioasa
  3. Petruţ Saulea – membru simpatizant AEFC, senior ONCR – CL. „Naparis” Pucioasa
  4. Nicuşor Tudosă – membru ATC, lider ONCR – CL. „Naparis” Pucioasa
  5. Gică Burlacu – membru ATC
  6. Ileana Bocanciu – voluntar AEFC, membru simpatizant ATC, lider ONCR – CL. „Naparis” Pucioasa
S-a plecat duminică dimineaţă la ora 7:45 din Fieni cu o singură maşină, care a fost lăsată la cabana Brătei. Startul s.a dat de la canton la ora 9:00 pe următorul traseu: Canton Brătei – traseu cruce roşie – Stâna din Rătei – Culmea Rătei – sub vârful Rătei – curbă de nivel – Culmea Şutila – Stâna din Şutila – canton Brătei (ora 14:30).
Vremea a fost frumoasă până la Stâna din Rătei (ora 11:00) apoi, odată cu ieşirea în golul alpin a început ploaia şi grindina care au ţinut până la Stâna din Şutila (ora 13:30).
Pe traseul străbătut am observat cu uşurinţă că au apărut 6 momâi de pietre, făcute foarte bine, cu înălţimea de circa 1,2m care ne-au dat o imagine despre cum va trebui să arate traseul remarcat în iulie.

La întoarcere s-a mers până la drumul care face legătura între Valea Ialomiţei şi drumul Sanatoriul Moroieni – Orzea – Peştera. Drumul este impracticabil pentru maşini după circa 1,5 km.

  

Niciun comentariu:

Colții Doicii - 29 ianuarie 2023