sâmbătă, 29 septembrie 2012

11. Let's Do It Romania 2012 - Etapa a II-a - 29 septembrie 2012

Let’s Do It, Romania! face parte din marea echipă Let’s Do It, World! care anul acesta va implica peste 100 de state, la nivel global în perioada 24 martie – 30 septembrie 2012 în cel mai mare eveniment de voluntariat din istoria omenirii. Organizatorii estimează că peste 300 milioane de voluntari vor participa în 2012 la aceasta acţiune.
Sâmbătă 29 septembrie 2012, profitând de vremea minunată de toamnă şi respectând tradiţia de câţiva ani a desfăşurării acţiunii Let’s Do It Romania, circa 150 de oameni din nordul Judeţului Dâmboviţa s-au mobilizat aproape instantaneu, la îndemnul inimoasei profesoare Ionela Silvia  Barbu, coordonatoarea ediţiilor anterioare.
Ideea a pornit de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie, a prins repede contur, trecând pe la Primăria comunei Moroeni, Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Dâmboviţa, Agenţia pentru Protecţia Mediului Dâmboviţa, Apele Române – Sistemul de Gospodărire Dâmboviţa, Arhiepiscopia Târgovişte, Jandarmeria Română – Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa, Direcţia Silvică Dâmboviţa – Ocolul Silvic Pucioasa, Parcul Natural Bucegi precum şi pe la voluntarii din Asociaţia Ecologică Floare de Colţ şi din Organizaţia Naţională „Cercetaşii României” – Centrul Local „Naparis” Pucioasa. Reprezentanţi ai acestor instituţii, împreună cu elevi din Şcoala „Ion Ciorănescu” şi Şcoala Glod Moroeni însoţiţi de profesori dar şi de foarte mulţi părinţi sau localnici au muncit cu mic cu mare şi au făcut într-un timp record o treabă extraordinară!
S-au strâns aproximativ 12 tone de gunoi, care a fost apoi transportat din zonă, cu ajutorul firmei SC Supercom SA.
În timp ce la Moroeni se desfăşura această acţiune de amploare, 40 de tineri de la Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri s-au mobilizat şi ei, adunând în cursul dimineţii, 60 de saci de gunoi din pădurea de pe raza comunei Gura Ocniţei.
Let’s Do It Romania 2012 – Etapa a II-a, o acţiune reuşită, care dovedeşte încă o dată, că atunci când SE VREA, SE POATE!
Ileana Bocanciu – Voluntar AEFC

Presa: Gazeta Dâmboviţei
             Incomod Media   




















































































































































































Colții Doicii - 29 ianuarie 2023